Fotografije na web stranici

Kakve kvalitete su fotografije na vašoj web stranici? Radi li se o profesionalnim fotografijama ili ne baš kvalitetnim fotografijama? S kakvim fotografijama prezentirate proizvode u vašoj internet trgovini? U nastavku saznajte zašto su fotografije ključne za kvalitetnu web stranicu.

Jeste li znali da posjetitelji web stranica prvi dojam stvaraju u prve 2 sekunde? To bi značilo da imate samo 2 sekunde da potencijalni kupac donese odluku hoće li napustiti vašu stranicu. Fotografijama na stranici možete stvoriti osjećaj ugode, a uz kvalitetne fotografije i moderan dizajn vaša web stranica ostavljat će dojam profesionalnosti i stručnosti. Ne kaže se uzalud da slika govori 1000 riječi.

Preko 80% potencijalnih kupaca provjerava web stranicu tvrtke prije kupnje ili moguće suradnje. U skladu s navedenim vaša web stranica šalje poruku o kvaliteti vaše tvrtke! Ako su fotografije na vašoj web stranici nekvalitetne vaša web stranica prilikom prvog kontakta ostavlja loš dojam – a odmah s njom i vaša tvrtka. Iako djeluje kao sitnica, fotografije su zapravo vrlo bitna stavka svake web stranice. Upravo vizualni elementi privlače posjetitelje da pročitaju sadržaj i nastave istraživati na vašoj stranici. Druga opcija je naravno da svoje istraživanje nastave na nekoj drugoj, a to baš i nije ono što nam je u cilju.

Kako do kvalitetnih fotografija?

Ako vam je preskupo uzimati fotografa koji bi izradio profesionalne fotografije za web stranicu i za vaše proizvode dobra opcija je kupiti fotografije. Fotografije možete kupiti relativno povoljno na raznim popularnim Stock servisima kao pikwizard.com i shutterstock.com.  Svakako preporučujemo da ne koristite fotografije bez dozvole autora osim ako za njih postoji napomena da se mogu koristiti u komercijalne svrhe i bez plaćanja ili navođenja izvora.

Platforme kao što su pikwizard.com, Pixabay, Unsplash i Pexels nude dio svog sadržaja besplatno. 

U slučaju da imate web shop i bavite se online prodajom vaših proizvoda posebnu pozornost treba staviti na fotografije proizvoda. Fotografije proizvoda trebale bi biti profesionalno napravljene, te je potrebno izbjegavati amaterske fotografije koliko god je to moguće. S kvalitetnim fotografijama na proizvodima ulijevate povjerenje u proizvod i vizualni izgled proizvoda, a kupci će ga prije kupiti ako na fotografiji lijepo izgleda.

Možda vas zanima i kako dodavati proizvode na vlastiti web shop.

Pisali smo još i o...