Kreiranje objava i kategorija

Objave i novosti svih oblika većinom se dodaju na isti način. Nakon što se prijavite u administracijsko sučelje vaše web stranice u glavnom lijevom izborniku idete na Objave – Sve objave. Za dodavanje nove objave kliknete na Dodaj novu kako je prikazano na fotografiji ispod. U slučaju da želite dodati nove kategorije u koje možete postavljati objave / člnake, možete ići na Kategorije – Dodaj novu.

Nakon toga vam se otvara sučelje za uređivanje i dodavanje nove objave. U polje Naslov upišete naslov vaše objave ili članka kakav će biti vidljiv na web stranici. Ispod možete dodavati odlomke teksta ili dodati fotografije.

Unutar objave ili članka možete dodati neograničeni broj fotofrafija, ili galerija fotografija. Preporučljivo je da vaše fotografije budu odgovarajućih dimenzija za web, tj. preporučena veličina fotografije je do 200 kb (ako imate više fotografija i ako su one prevelike možete ostvariti negativan utjecaj na brzinu učitavanja web stranice).

Kada završite s dodavanjem tekstualnog sadržaja i fotografija u desnom izborniku (pri dnu) možete postaviti istaknutu fotografiju. Preporučljivo je da za svaku objavu postavite istaknutu fotografiju jer se ona prikazuje na web stranici u zbirnom popisu članaka.

Nakon toga možete postaviti oznake koje pobliže opisuju vaš članak (ključne riječi), a iznad oznaka odaberete kategorije u koje vaš članak ili objava pripada. Isti članak možete smjestiti u više različitih kategorija.

Kada želite javno objaviti vaš članak kliknete na plavi gumb Objavi (ili Publish). Nakon toga vaša objava ili članak postat će vidljiva u odgovarajućoj kategoriji na web stranici.

Pisali smo još i o...