Zašto dodati LiveChat ili ChatBot opciju na vašu web stranicu?

Napravili ste web stranicu i sada razmišljate kako da ostvarite efikasan kontakt s korisnicima vaše web stranice? Na vašoj web stranici stalno se nalaze korisnici – potencijalni kupci/klijenti koji zasigurno imaju pitanja o vašim proizvodima ili upitima. Ima li vaš prodajni tim dovoljno mogućnosti da im brzo i jednostavno pruži odgovore na pitanja? Web ChatBot ili LiveChat može vam pružiti značajne prodajne mogućnosti.

Putem LiveChat opcije vaš prodajni tim ostvaruje upravo mogućnost direktne komunikacije s korisnicima vaše web stranice ili web shopa u trenutku kada se oni nalaze na njoj. Ovim putem vaši djelatnici mogu pružiti bitne informacije o vašim proizvodima i uslugama kupcima u realnom vremenu – prije nego što napuste vaš web.

Prije početka procesa implementacije LiveChat opcije na vašem webu važno je razumjeti razliku između LiveChat opcije i ChatBota. ChatBot je automatizirani bot – robot koji može razgovarati s korisnicima weba putem preddefiniranih pitanja i odgovora. Dakle u slučaju ChatBota razgovaramo o nekoj vrsti umjetne inteligencije. LiveChat opcija (chat uživo) povezuje djelatnika vaše tvrtke s korisnikom web stranice – potencijalnim kupcem, dakle radi se isključivo o interakciji osoba-osoba. I LiveChat i ChatBot mogu imati svojih prednosti i mana, zato trebate razmotriti što bolje odgovara vašoj tvrtci.

ChatBot opcija je možda jednostavniji izbor za početak s obzirom da ne zahtjeva od vaših djelatnika da su stalno raspoloživi online za odgovaranje na upite korisnika. ChatBot samostalno prikuplja podatke i dostavlja vam trankript razgovora ili ga učitava u vaš CRM sustav. Također je u mogućnosti pružiti veliku količinu informacija korisnicima. Treća opcija je da iskombinirate ChatBota i LiveChat opciju. U ovom slučaju ChatBot započinje razgovor s korisnikom i pokušava prikupiti više informacija o tome što ga zanima te mu pružiti odgovore. U slučaju da ChatBot nije u mogućnosti samostalno rješiti upit jednostavno preusmjeri razgovor na LiveChat agenta koji dalje nastavlja komunikaciju.

Jeste li znali? Ako na vašoj web stranici postoji kontakt obrazac za upite i dodatno navedena e-mail adresa čak 67% korisnika odlučit će se poslati direktan e-mail bez korištenja kontakt obrasca.

Izvor: www.uxdesign.cc/your-users-do-not-trust-contact-forms-but-what-do-they-use-instead-a89bee668e48

LiveChat ili ChatBot svakako su dobar izbor s obzirom da današnji internet korisnici ne preferiraju standardne kontakt obrasce na kontakt stranicama. Velika je vjerojatnost da vaša tvrtka gubi značajan dio upita jer vaša web stranica ne pruža korisniku njegov željeni način komunikacije. Prema određenim istraživanjima samo oko 15% korisnika preferira kontakt obrazac, dok Chat opcijama raste popularnost i trenutno ih preferira oko 27% korisnika interneta.

Pisali smo još i o...