Kako izabrati pravog partnera za izradu web shopa

Ako želite svoj web shop razviti na temelju dobrih praksi i iskustva razmislite da angažirate agenciju s velikim iskustvom i znanjem u razvoju internet trgovina.

Samostalno možete postaviti web shop ako vam je to usputni projekt, odnosno ako ne planirate ostvariti velike prodajne rezultate putem web shopa. Ako s druge strane želite kontinuirano graditi online prodaju putem web shopa kao kvalitetan i stabilan prodajni kanal potrebno je izabrati najoptimalnije programsko rješenje za vašu tvrtku, voditi računa o budućim ulaganjima u digitalni marketing i svakako se detaljno pozabaviti korisničkim iskustvom. Sve ovo već predstavlja veći projekt za koji vam je potreban pouzdan partner.

Značajna prednost agencije u odnosu na interni tim prilikom izrade i postavljanja web shopa je u tome što agencija zna kakve sve mogućnosti postoje i što se s istima može postići. Nadalje također znaju odabrati optimalna programska rješenja koja su kompatibilna jedna s drugim, kako kasnije ne bi dolazilo do pogrešaka i kvarova na sustavima web shopa, kartičnog plaćanja ili fiskalizacije. Suradnjom s kvalitetnom agencijom za izradu web shopa zapravo ulažete u reputaciju vaše tvrtke jer znate da ćete dobiti kvalitetno rješenje s kojim će i vaši kupci biti zadovoljni.

Kako bi pronašli dobru agenciju za izradu vašeg web shopa potrebno je provesti kratko istraživanje tržišta i tvrtki te njihove ponude. Ono što vas zanima prilikom odabira dobre agencije je:

  • koliko agencija ima iskustva u izradi web shopova
  • je li se agencija do sada bavila projektima sličnim vašem
  • kakve reference ima pojedina agencija
  • kakav je oblik komunikacije prema vama, odnosno postoji li minimalna doza profesionalnosti
  • kada agencija može započeti s radom, što im je sve potrebno za početak i koliko će projekt potrajati
  • na koji način se uvodi GDPR i kako se štite vaši privatni podaci
  • kakve su opcije plaćanja i jamstva za ozbiljnost ponude

Vrlo je važna imati kvalitetnu dvosmjernu komunikaciju u kojoj vi slobodno možete postavljati pitanja agenciji ali i ona vama. Također s vaše strane morate kvalitetno odgovoriti na sva pitanja agencije kako bi vam se mogla kreirati optimalna ponuda koja zadovoljava vaše potrebe.

Postoji niz načina na koji možete saznati da agencija želi stvoriti povjerenje, počevši od edukacije i spremnosti da objasne što se i kako radi te što se od njih očekuje. Agencija treba znati prepoznati vaše potrebe i mogućnosti te osigurati suradnju u kojoj vi kao klijent točno znate:

  • što kupujete
  • kakva jamstva za uspješan dovršetak projekta imate vi a kakva agencija
  • u kojem roku će projekt biti dovršen
  • koliko će vas projekt ukupno koštati
  • na koji način je potrebno provesti plaćanje

Prije započinjanja poslovne suradnje s odabranom agencijom najbolje je sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji koji detaljno definira sve vaše dogovore kao i konačan rezultat suradnje (isporuku gotovog web shopa). Na ovaj način i vi kao klijent ali i vaša agencija zna točno što može očekivati od projekta i na koji način će se projekt razvijati sve od početnih faza pa sve do uspješnog završetka.

Pisali smo još i o...