INFORMATIČKI SUSTAV ZA ODGOJNO - OBRAZOVNE USTANOVE

Informatički sustav (CMS) s modulima prilagođenim za odgojno-obrazovne ustanove

Više informacija o cjelokupnoj usluzi, cijenama i dodatnim mogućnostima informatičkog sustava saznajte u nastavku. 

Projekt informatičkog sustava ove vrste s CMS-om (eng. content management system) sustavom prilagođenim ustanovama za odgoj i obrazovanje nastao je nastavno na upite nekoliko različitih školskih ustanova iz Republike Hrvatske koje imaju objektivnu potrebu za modernom i responzivnom informatičkim sustavom koji obuhvaća nekoliko ključnih modula s obzirom na to da postojeća rješenja nisu u skladu s tehnološkim napretkom , dizajnerski izgledaju zastarjelo, i komplicirani su za upotrebu.

Kratki opis:

Informatički sustav sadrži osnovne module:

  • modul za email adrese
  • modul za javnu nabavu
  • modul za natječaje
  • modul za objavu novosti i anketa
  • modul za web stranicu modernog dizajna prilagođenog mobilnim i tablet uređajima (usklađenost s GDPR Uredbom)
  • modul za anonimnu prijavu nasilja među djecom
  • povezivanje s vanjskom aplikacijom MS Teams i sl.

Kompletan sustav sa svim modulima prilagođen je osobama s oštećenjem vida i čitačima ekrana u skladu sa Zakonom Republike Hrvatske i Europske unije.

Kompletan sustav je intuitivno i dizajnerski prilagođen novim trendovima u svijetu dizajna što ga čini atraktivnim djelatnicima, učenicima, roditeljima i ostalim korisnicima.

Modul za email adrese obuhvaća mogućnost kreiranja email adresa s domenom vaše škole (npr. ravnatelj@vasa-skola.hr i sl.). Moguće je kreirati određeni broj email adresa ovisno o prostoru na hostingu. Stare emailove možete vrlo jednostavno brisati kako bi očistili prostor za vaše nove emailove. 

Modul za web stranicu moguće je dodatno dizajnerski neograničeno dorađivati u skladu s potrebama vaše ustanove uz stalnu korisničku podršku koju nude naši stručni djelatnici.

Moduli za javnu nabavu i natječaje obuhvaćaju intuitivno i jednostavno sučelje za objavu natječajne dokumentacije. Unutar sustava postoji jasan pregled vaših natječaja a moguća je i aktivacija jednostavne online prijave na natječaj.

Modul za anonimnu prijavu nasilja među djecom obuhvaća mogućnost potpuno anonimne prijave nasilja uz dostavu dokaza u obliku fotografija, video snimki i detaljnog opisa događaja. 

Modul za povezivanje s vanjskim aplikacijama kao MS Teams ili eDnevnik daje vam mogućnost da povežete sve vaše aplikacije na jednom mjestu kako bi i djelatnici i učenici mogli pristupiti svim važnim informacijama i dokumentima s jednog centralnog mjesta. 

Naše uspješne suradnje:

Osnovne mogućnosti CMS sustava su sljedeće:

1. Jednostavno dodavanje korisnika s različitim ulogama 
2. Intuitivno sučelje za unos novih objava, natječaja i javne nabave te automatizirano
razvrstavanje u kategorije uz mogućnost zakazivanja vremena i datuma javnog objavljivanja
3. Dizajn prilagođen računalima, mobilnim uređajima i tablet uređajima
4. Mogućnost ažuriranja svih tekstualnih i vizualnih sadržaja
5. Mogućnost dorade dizajna 
6. Detaljan korisnički priručnik namjenjen administratorima i urednicima web stranice
7. E-mail korisnička podrška svaki radni dan u radnom vremenu

Hibridni model usluge

Naša usluga bazirana je na određenom hibridnom modelu u kojem se uvijek možete osloniti na našu korisničku podršku. Unutar korisničke podrške moguće je dodavanje nove dokumentacije na vaš zahtjev, izmjena sadržaja i dizajna te dorada novih funkcionalnosti. 

Korisnička podrška uključuje i redovna ažuriranja sustava i nadogradnje, brigu o sigurnosti i mjesečne sigurnosne kopije.

Prilagođenost slabovidnim osobama

Kompletan sustav a posebno modul za web stranicu ima implementiranu opciju prilagođenosti slabovidnim osobama. Tako postoje jasno istaknute opcije za:

Web stranica sadrži i Izjavu o pristupačnosti mrežnih mjesta u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

Postavljanje kolačića na modulu web stranice

Web stranica sadrži obavijest o kolačićima i Pravila privatnosti web stranice koja su u skladu s GDPR Uredbom EU.
Pravila privatnosti mogu se nadopunjavati prema potrebi, a za praćenje posjećenosti web stranice koristi se Google Analytics sustav.

Online sustave na kojima radimo koristi približno 100 000 korisnika svaki mjesec.

ŠTO JE NOVO?