Zahtjev za deblokiranjem IP adrese

U slučaju da vam ne funkcioniraju e-mailovi ili vam se ne otvara web stranica / web shop moguće je da je vaša IP adresa blokirana. Kako bi provjerili je li vam IP adresa blokirana pokušajte otvoriti vašu web stranicu/web shop. 

Ako vam se web stranica ne otvara, pokušajte web stranici pristupiti putem drugog uređaja koji je spojen na drugu internetsku mrežu. Ako se vaša web stranica tada uredno otvara vaša IP adresa s koje ste prethodno pokušali pristupiti je blokirana. 

Ako primijetite da je vaša IP adresa blokirana, preporučujemo da isključite svoj modem koji koristite za pristup internetu iz struje. Nakon 30 sekundi, ponovno ga uključite i pokušajte pristupiti web stranici. Ovaj postupak često rješava problema s blokiranim IP adresama i omogućuje vam normalan pristup. Ako se radi o mobilnom uređaju (na kojem ste spojeni preko mobilnog interneta) isključite uređaj te ga ponovno pokrenite i pokušajte pristupiti web stranici. 

Ako vam se web stranica uredno otvara IP adresa vam više nije blokirana te bi vam web stranica i e-mailovi trebali uredno funkcionirati. U slučaju da se i dalje ne može povezati na web stranicu molimo vas da provjerite vašu IPv4 adresu ovdje i potom nam dostavite zahtjev za deblokiranjem IP adrese putem ovog obrasca.

Tražite nešto drugo? Posjetite Centar za korisničku podršku ovdje.