Gerila marketing u online svijetu

Cilj svakog oblika marketinga je istaknuti se u masi. Kako već ulažete u razne marketinške aktivnosti logično je za pretpostaviti da želite vaš budžet uložiti na način da vas kupci primijete. Kako bi ostvarili navedeni učinak potrebno je ubaciti nešto novo u nešto poznato, odnosno potrebno je biti drugačiji.

Gerila marketing ili gerilski marketing je marketinška strategija koja s minimalnim ulaganjima i nekonvencionalnim metodama nastoji ostvariti što veći učinak na korisnika / kupca. Tradicionalni marketing se obraća velikim grupama kupaca dok je gerila marketing usmjeren individualno na svakog kupca. Prednosti ovog načina oglašavanja su što vrlo lako može postati viralan i zanimljiv potencijalnoj publici. Ispod donosimo nekoliko ideja za gerila marketing u online svijetu.

Error stranice 404

Radi se o stranicama na vašoj web lokaciji koje su ili izbrisane ili trenutno nedostupne radi određene greške. Umjesto da takva stranica jednostavno navodi “Error 404” ili “Stranica nije dostupna” možete ju iskoristiti puno kreativnije. Ako imate kvalitetnu web stranicu ili web shop ova error stranica se neće puno prikazivati ali je ne treba zanemariti. Potrudite se smisliti zanimljivu poruku na vašim error 404 stranicama i postavite kontakt podatke.

Stranice odjave s Newsletter liste

Kada se korisnik ide odjaviti s vaše Newsletter stranice pokušajte ga zadržati na vašoj Newsletter listi kreativnim dizajnom i porukom na vašoj stranici odjave. Nemojte ostaviti “tipsku” stranicu odjave već si dajte truda. Ako se korisniku svidi vaša poruka na stranici odjave vjerojatno će odustati od opcije odjave s vašeg newslettera.

Smartphone email potpis

Prilikom slanja maila preko mobilnog uređaja postavite vaš potpis kako bi privlačio pozornost vaših sugovornika i komunicirao misiju i viziju vaše tvrtke. Kako se sve više služimo pametnim telefonima u poslovnoj komunikaciji vaš smartphone email potpis će vjerojatno vidjeti značajan broj osoba.

Google i Facebook oglašavanje

Sve Google i Facebook kampanje su više manje iste. Odnosno vjerojatno u digitalnom marketingu radite isto što i vaša konkurencija. Napravite drugačiji oglas koji iskače iz okvira. Na ovaj način ćete zainteresirati korisnike i ostvariti veći broj klikova na oglas i dolazaka na vašu landing stranicu.

Organizirajte online natjecanje na vašoj web stranici

Na koliko ste mjesta vidjeli ovako nešto? Pretpostavljamo vrlo malo, ali ako organizirate zanimljivo online natjecanje u kojem korisnici žele sudjelovati istaknuli ste se od konkurencije. Na ovaj način vaši kupci će vas zapamtiti i usput provesti dobro vrijeme.

Iris Gregić

Pisali smo još i o...